Html, Java , CSS si multe altele

Paginile web sunt scrise in html, limbajul de programare care le spune browserelor cum sa structureze si cum sa prezinte continutul unei pagini web. Cu alte cuvinte, limbajul html este una din pietrele de hotar ale intregii structuri web. Pentru mult timp, paginile scrise in html erau simpliste si statice: linii de text, linkuri si imagini.

In prezent, ne asteptam sa putem face lucruri interactive, precum sa jucam sah sau sa ascultam muzica online, fara sa asteptam sa se incarce pagina dupa fiecare mutare de sah. Interesul pentru crearea de astfel de site-uri dinamice a aparut odata cu inventarea programului Javascript. Prezenta suportului Javascript in browserele majore a insemnat ca paginile web puteau integra mai multe functionalitati in timp real. Spre exemplu, daca ati completat un formular online si ati apasat butonul de ,,submit”, site-ul care gazduieste formularul poate verifica informatiile pe care le tastati in timp real si va va atentiona atunci cand completati un camp gresit.

Totusi, internetul dinamic, asa cum il cunoastem noi astazi a luat viata cu adevarat cand XHR (XMLHttpRequest) a fost introdus in Javascript si a fost folosit pentru prima data in aplicatii web precum Microsoft Outlook sau Google Maps. XHR a permis alterarea unor parti individuale ale unei pagini web (fie ca e vorba de un joc, un clip sau un sondaj online) fara ca aceasta sa trebuiasca sa fie reincarcata. Drept rezultat, aplicatiile web sunt mai rapide si mult mai responsive.

Site-urile web au devenit, de asemenea, mult mai expresive odata cu introducerea CSS (Cascading Style Sheets). CSS le ofera programatorilor o modalitate eficienta de a defini aspectul unui site si de a-l infrumuseta prin elemente de design precum culorile, colturile rotunjite sau chiar diverse tipuri de animatii.

Internetul a evoluat in permanenta datorita eforturilor combinate ale programatorilor, ganditorilor si expertilor in tehnologie care creeaza aceste programe web si se asigura ca acestea sunt suportate de browsere precum Internet Explorer, Firefox, Safari si Google Chrome. Aceasta interactiune intre tehnologiile web si browsere a facut internetul o platforma prietenoasa si deschisa pentru dezvoltatorii web care, la randul lor au adus la viata multe din aplicatiile utile si distractive pe care le folosim in fiecare zi.021020131-HTML-CSS-Java-Script


Fatal error: Call to undefined function twentyfourteen_post_nav() in /home/starnet/public_html/wp-content/themes/Star_Net/single-news.php on line 38